Expositie PLUS - Oss - 11 oktober 2020


Praten over stilgeboren of jong overleden kinderen is een redelijk groot taboe. Maar voor de ouders en familieleden die dit is overkomen zeer belangrijk. Hun kind is vaak nog dagelijks in hun leven 'aanwezig'.

Daarom dit podium... met een expositie van fotograaf Marcel Kolenbrander. Via de ogen van ouders en familie laat hij de kinderen 'zien'. Dmv diverse emoties die zichtbaar zijn zoals trots, verdriet en bovenal liefde... Op deze dag zal Marcel zijn ervaringen over de fotografie en zijn boek toelichten.

Ook is er de mogelijkheid om zelf op deze bijzondere wijze op de foto te gaan... met de liefde voor jouw / jullie kind in de ogen zichtbaar en voelbaar.

Vlindermama staat voor ondersteuning voor moeders die ooit in de zwangerschap of in de jaren erna een kind of kinderen verloren in de vorm van coaching, trauma- behandeling, workshops, evenementen en moeders ruimte geven om ervaringen en verdriet met elkaar te delen.

De lezing van Jeanette gaat over het belang van aandacht geven aan dit grote verlies. Ouders verliezen een kind en ook de toekomst samen met dat kind. Ze hoeven dit verdriet niet weg te stoppen. Dit verlies gaat hun leven lang mee. Het wordt zachter maar gaat niet weg. Het verlies kan wel verweven worden in je leven. Hoe fijn is het als je dan wel kunt praten over dit grote verlies, er mag over gepraat worden.

Tijdens de expositie is er gelegenheid om met andere ouders in gesprek te gaan en ook kan er creatief aandacht gegeven worden aan het verlies van je kind(eren). En je kunt een kaarsje aansteken.

Marcel en Jeanette vinden elkaar in het geven van een podium voor deze kinderen. We zetten ze in het licht en ze verdienen de liefde.


Het programma:
11.00 kerk open
11.15 LEZING Marcel over zijn project Still In Your Eyes
12.00 KAARSEN aansteken en namen van de kinderen noemen
12.15 LEZING Jeanette over haar ervaringen als Vlindermama
12.30 Expositie / fotografie / in gesprek met elkaar

14.00 LEZING Marcel over zijn project Still In Your Eyes
14.30 KAARSEN aansteken
14.45 LEZING Jeanette over haar ervaringen als Vlindermama
15.00 Expositie / fotografie / in gesprek met elkaar
16.00 EINDE

We houden ons uiteraard aan de regels van het RIVM.
Vandaar dat we zorgen dat er niet meer dan 30 mensen tegelijk op bezoek zijn.
Dat doen we door je te vragen om voor aanmelden een mail te sturen naar jeanette@vlindermama.nl. Daarin graag vermelden:
- met hoeveel personen je komt
- de eerste of tweede lezing bijwoont of
- op jouw moment naar binnen wilt.

We sturen je daarna een bevestigingsmail en het protocol voor dit evenement. Alleen als je de bevestigingsmail hebt ontvangen en op onze lijst als aangemeld staat kun je naar binnen.
Dank voor je medewerking, zo zorgen we samen voor een bijzonder en veilig evenement!

Je bent van harte uitgenodigd om te komen ervaren! We zien je graag!

Lieve groet van Marcel en Jeanette

Meer info op Evenement FacebookStill In Your Eyes boekpresentatie

8 december 2019

Op 8 december 2019 is het boek gepresenteerd in het Helicongebouw te Zeist.
Meer dan 180 mensen waren aanwezig bij een mooi programma waarbij de kinderen een groot podium kregen. Veel herkenning, erkenning en verbinding...


Fotoboekenmarkt Amersfoort

25 en 26 Januari 2020

Op 25 en 26 januari wordt een levende Fotoboekenmarkt georganiseerd waarvoor wij je willen uitnodigen. Levend omdat er het een mix wordt van individuele fotografen, fotografencollectieven zoals Self Publishers United, uitgevers, vormgevers, signeersessies, veel interviews, led schermen, panelen met foto’s, zitjes, een bar en live muziek.

beide dagen geopend van 12-17.00 uur

Meer info op www.033fotostad.comStill In Your Eyes expositie

Wil je Still In Your Eyes boeken voor een expositie, neem dan contact op met Marcel.

Contact met Marcel