Tekst Still In Your Eyes

Met Still In Your Eyes maakt fotograaf Marcel de liefde van mensen voor hun stilgeboren of jong overleden kindje zichtbaar. Door twee oproepen te plaatsen op social media kwamen er zoveel reacties dat het boek binnen de kortste keren vol was. Over dit onderwerp wordt vaak gezwegen omdat het zo pijnlijk is. Maar de mensen die dit meemaken willen erover blijven praten. Ze waren zwanger, zijn bevallen, alleen is het kindje er niet meer. Verplaatst van de buik naar het hart, wordt er gezegd. En met dit boek maakt Marcel dit onderwerp zichtbaar, voelbaar en bespreekbaar…

Ook voor mensen die dit zelf hebben meegemaakt is dit boek een vorm van herkenning, erkenning en verbinding. En schrijven diverse professionals op het gebied van rouw en begeleiding hun verhaal over dit onderwerp.

De foto’s in het boek zijn vol van emotie; verdriet, pijn en leed, maar ook zeker met liefde en trots. Want hun kindje heeft bestaan… hoe kort het dan ook bij hen was…

Marcel:
Als vrijwilliger voor Stichting Still heb ik mogen ervaren hoeveel een fotoreportage kan betekenen voor de ouders van stervende of overleden baby’s kort nadat ze geboren zijn.

Fotograferen voor Stichting Still heeft mijn leven verrijkt. Het laatste moment van contact, er samen zijn. De wereld staat stil. De herinneringen aan deze wereldwondertjes is het kostbaarste bezit. Als pappa en mamma draag je hen in je hart en ziel je hele leven met je mee.

Met het foto project Still In Your Eyes leg ik de blik in de ogen en ziel vast als de ouders denken aan hun kinderen die zij moeten missen. Alle emoties zijn langsgekomen, zo dankbaar dat zij dit toelaten. Om voor de ouders deze kwetsbare herinneringen aan hun kindje te mogen vastleggen is bijzonder en raakt mij als mens en vader.


Het boek zal november 2019 verschijnen. Prijs € 30,50 excl. verzendkosten

Een digitale versie van het boek is aan te vragen via deze link


Downloads hoge resolutie

boekomslag
ogen carina - noah
Marcel Kolenbrander


Downloads digitaal

boekomslag
ogen carina - noah
Marcel Kolenbrander


Still In Your Eyes expositie

Wil je Still In Your Eyes boeken voor een expositie, neem dan contact op met Marcel.

Contact met Marcel